dinsdag 4 mei 2010

Elvis, Elvis en nogeens Elvis

Toen ik in 1982 André leerde kennen was hij echt een Elvis fan met 54 elpee's, spiegels en boeken van Elvis. Nu jaren later gaat zijn droomwens in vervulling namelijk het bezichtigen van Graceland.
Vanmorgen al weer bijtijds opgestaan om eerst eens te gaan ontbijten. Hierna op ons gemak naar Graceland gelopen om onze VIP-pas op te halen. Als VIP-er kon je namelijk zo vaak het huis van Elvis die dag bezichtigen en kwam je ook op plekken waar andere niet konden komen. Verder kreeg je natuurlijk extra aandacht en dat is best weleens leuk om mee te maken. Nadat we onze koptelefoon hadden gekregen konden we met een busje naar de overkant van de straat. Bij de koptelefoon zat een kastje en wanneer we een bepaalde code intikte kregen we allerlei informatie door over hetgeen waar we dan liepen. Zo kregen we o.a. de woonkamer, slaapkamer van zijn ouders, eetkamer, keuken, biljartkamer en televisiekamer te zien. Verder waren er op het terrein verschillende gebouwtjes waar dan ook weer van alles te zien was. Zo kregen we o.a. ook al zijn gouden en platina langspeelplaten te zien. Zijn pakken die hij tijdens optredens heeft aangehad. Wat natuurlijk heel veel indruk maakte was waar hij samen met zijn ouders en oma begraven lag. Hierna zijn we weer op de bus gestapt om zijn vliegtuigen te gaan bekijken. We konden door het vliegtuig van Lisa Marie heenlopen. Geweldig om te zien hoe het van binnen is ingericht. Nou geloof me zo wil ik best wel aan het eind van de vakantie terug naar huis vliegen. Hierna op ons gemak naar zijn automuseum gelopen. Nadat we alle auto's hadden bekeken, eerst eens op ons gemak gegeten. André wilde het huis nog weleens zien maar nu zonder videocamera. Tijdens onze tweede keer waren we geloof ik maar samen in het huis, op de beveiliging na dan. We konden heerlijk overal op ons gemak kijken. Een tweede keer zie je toch weer andere dingen die de eerste keer niet zijn opgevallen. Nadat we het huis weer hadden bekeken, zijn we met een shuttlebusje naar Sun Studio gereden. Hier is Evis ooit door Sam Philip ontdekt toen hij voor het eerst een nummer opnam. Zo zijn er aardig wat artiesten geweest die bij Sun Studio kwamen voor hun albumopname. Na hier op ons gemak rondgekeken te hebben konden we weer terug met het shuttlebusje. We besloten om nog éénmaal het huis te bezichtigen. Met een VIP-pas maakt dit niet uit, hadden we besloten om een goedkoper kaartje te nemen mag je maar één keer het huis bekijken. Terug bij het hotel hebben we nog heel even een duik genomen in het zwembad.












5 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige ervaring en schitterende foto's. Heerlijk zo een VIP pas dan kan je nog een keer of wat terug om het eens op je gemak te bekijken. Fijn dat het niet druk was. Geniet ze nog verder wij gaan morgen alweer naar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zeg, ziet er geweldig uit zo vanachter de laptop. Een droom voor Andre denk ik. Jullie vermaken je wel, nog heel veel plezier van ons..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo, liep even wat dagen achter, maar ziet er geweldig uit zeg ! Zal voor jullie een hele bijzondere ervaring zijn; echt genieten !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. You know someone said that the worlds a stage
    And each must play a part.....

    Heerlijk om zo in de soap van het leven van Elvis te stappen! Materieel gezien heeft 'ie het prima gedaan, aan de foto's te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja materieel had hij het prima voor elkaar. Het was echt super om dit van dichtbij mee te mogen maken.

    BeantwoordenVerwijderen